• -€ 11,00
Redbreast 12 Years Pot Still Single Malt 40° 0.7L
search
  • Redbreast 12 Years Pot Still Single Malt 40° 0.7L

Redbreast 12 Years Pot Still Single Malt 40° 0.7L

€ 63,90
€ 52,90 € 11,00 korting
Inclusief belasting

Onze signature whisky, Redbreast 12, wordt gekenmerkt door de complexe smaak en onderscheidende kwaliteiten van Pot Still whisky. Na drievoudige distillatie wordt hij gerijpt in Bourbon- en Sherryvaten. Deze vaten worden vervolgens gemengd om de perfecte balans te vinden tussen de aroma's van rood fruit, kruiden en chocolade van de sherry en de ronde, banketachtige smaak van de bourbon.

Aantal
Laatste items in voorraad

De geschiedenis van Redbreast gaat terug tot de Gilbeys Wines & Spirits Import Company, opgericht in 1857. Gilbeys was vanaf het begin een groot succes en binnen een paar jaar had het bedrijf vestigingen geopend in Dublin, Belfast en Edinburgh.

De eerste verwijzing naar het merk “Redbreast” verscheen in augustus 1912, toen Gilbeys J.J. Liqueur Whiskey 12 Years Old verkocht onder de naam “Redbreast”, dat al snel een van de meest prestigieuze merken zou worden.

De naam “Redbreast” zelf verwijst naar de vogel Robin Redbreast en wordt toegeschreven aan de toenmalige voorzitter van Gilbey's, een fervent ornitholoog.

De distilleerderij in Midleton, County Cork, Ierland, is het hart van Irish Distillers. Het is ook de plek waar meesterstoker Brian Nation zijn uitzonderlijke werk doet. Redbreast whisky gebruikt een combinatie van gemoute en ongemoute gerst, een kenmerk van single pot still whisky, wat nog steeds een uniek type whisky is in Ierland.

FUT
Amerikaanse Bourbon eik en
en Spaanse Oloroso Sherry.


PALATE
Uitzonderlijk soepel, met een harmonieuze balans van kruidige, zoete en sherrytonen.


NEUS
Complexe, kruidige en fruitige aroma's, met hints van geroosterd hout.


AFSLUITING
Lange afdronk waarin de complexe smaken van het palet blijven hangen.


Redbreast 12Y Pot Still Single Malt is zo complex dat we aanraden om er puur van te genieten, omdat je met elke slok een nieuwe smaak ontdekt. We raden aan om een paar druppels mineraalwater toe te voegen om de aroma's van de whisky vrij te maken. Het ideale glas om whisky te proeven is een tulpvormig glas met een smalle hals, dat alle aroma's concentreert en je uitnodigt om je neus erin te steken om ze beter te identificeren.
6613
1 Item